15 Mayıs 2011 Pazar

GLUTENSİZ KADAYIF SARMASI...

    






Pirinç eriştesi waı waı ile tanıştık. Şimdi sıra geldi onu kullanmaya. Bendeniz hemen kadayıf tatlısı yapmaya karar verdim. Paketin üzerinde 0 kolestrol yazıyor, ama benim sayemde epey bir türk damak tadına uyacak..:))
Gelelim yapılışına;


MALZEMELER

- YARIM PAKET WAI WAI
- 1 SU BARDAĞI EZİLMİŞ CEVİZ

ŞERBET İÇİN

- 1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
- 2 SU BARDAĞI SU
- 1 PAKET VANİLYA

YAPILIŞI

PAKETİMİZDEN 5 PARÇA HALİNDE PİRİNÇ ŞEHRİYESİ ÇIKIYOR. BEN 3 TANESİNİ KULLANDIM.
BİR TENCEREDE 3 BARDAK KADAR SU ISITIYORUZ. (KAYNAMAYACAK) ISINAN SUYUMUZA 1 ADET ŞEHRİYEYİ ATIYORUZ. ZATEN ÇABUCAK YUMUŞUYOR.




YUMUŞAYAN ŞEHRİYEMİZİ ŞEKLİNİ BOZMADAN TEPSİMİZE ÇIKARIYORUZ. KOLAY SARABİLMEMİZ İÇİN DÜZGÜN ÇIKARMAMIZ ŞART.


TEPSİMİZDE SEHRİYEMİZİ UZUNLAMASINA DÜZGÜNCE SERİYORUZ. UCUNA BİR KAŞIK CEVİZ KOYUYORUZ. BU AŞAMADA İSTENİRSE TARÇINDA CEVİZE KARIŞTIRILABİLİR. ÇOK HOŞ OLUR. ŞEHRİYENİN PİRİNÇ KOKUSU YOK OLUR. BEN SONRADAN ŞERBETE VANİLYA KATTIM. HARİKA OLDU.


RESİMDEKİ GİBİ İSTEDİĞİMİZ KALINLIKTA SARALIM. BANA BİRAZ KALIN GELDİ VE KESTİM. BİR KISMINI İNCE YAPTIM. AMA KALINDA GAYET GÜZEL OLDU.


SARDIĞIM  KADAYIFLARI ( BEN ARTIK KADAYIF DİYORUM) BORCAMA DİZDİM. ÜZERLERİNE GÜZELCE KIZARMASI İÇİN KÜÇÜK KÜÇÜK TEREYAĞ KOYDUM. DİLERSENİZ ERİTEREKDE DÖKEBİLİRSİNİZ.


BÖYLECE FIRINA VERDİM VE 220 DERECEDE PİŞİRDİM. ÜZERLERİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ KIZARDIĞINDA FIRINDAN ALIN.
ŞERBETİMİZİ ÖLÇÜSÜNE GÖRE HAZIRLIYORUZ. ATEŞTEN ALINCA İÇİN 1 PAKET VANİLYA KARIŞTIRIYORUZ.
BENİM GİBİ KITIR KITIR SEVİYORSANIZ ŞERBETTE KADAYIFTA ILIK OLMALI. YOK YUMUŞAK İSTİYORSANIZ FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ ŞERBETİNİ DÖKÜN.





EVEEET. KADAYIF SARMALARINIZ HAZIR. GLUTENSİZ BİR KADAYIF SARMASI.

AFİYET OLSUN.....:))
Posted by Picasa

26 yorum:

  1. Kadayıf sarması leziz görünüyor,Emeğinize sağlık.Tarif için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.Hemen yapmalıyım bunu:)))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba vildaN hanım size bir sualim olacaktı cevaplarsanız sevinirim önerdiğiniz bir vanilya markası olurmu glütensiz, saygılarımla...

    YanıtlaSil
  4. Glutensiz olarak önerebileceğim markalar, BAĞDAT, BARKAT, KENT BORİNGER,AKDEĞİRMEN, PİYALE

    YanıtlaSil
  5. merhaba vildan hanım hangi mayaları kullanabiliriz

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    YUVA marka maya kullanıyoruz.

    YanıtlaSil
  7. MERHABA VİLDAN HANIM BU PİRİNÇ ERİŞTESİNİ NERDEN BULABİLİRİZ??YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM:)

    YanıtlaSil
  8. Büyük alışveriş marketlerinin çoğunda var. Metro, Kipa gibi. Ben Kipa dan almıştım.

    YanıtlaSil
  9. bu pirinc unundan yufka da varmis acaba nasil ulasabiliriz...

    YanıtlaSil
  10. ben bundan almistim ama cok sert oluyo diye yapmamistim duruyodu simdi denicem tesekürler paylsimlariniz icin.......

    YanıtlaSil
  11. bi rde bunun pirinc yufkasi var vildan hani hic denedinizmi?...nasil yaptiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef canım, denemedim. Deneyen arkadaşlardan pek olumlu sonuçlar duymayınca hiç denemedim. Gerçi bulunduğum yerde de yok. Ancak internetten sipariş verebilirdim.
      Olumlu şeyler duymayınca da denemeyi düşünmedim. Yaparsam mutlaka paylaşırım. Esenkal..:)

      Sil
  12. vildan hanim sizin cevrenizde de cölyak hastaligi olanlar varmi ben simdiye kadar bu hastaligi hic duymamistim. baska ülkelere de gidiyorum gittigim yerlerde duyanlar sasiriyor etrafimda bir tane model yok yani bu yüzdende cok zorluk cekiyorum,iyiki varsiniz, sag olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulunduğum yerde de çölyaklı arkadaşlarım var. Ama, haklısın teşhisi zor bir hastalık olduğundan pek bilinmiyor. Zamanla artacak ve toplum bilinçlenecektir.
      Yanlız olman sıkıntı verebilir. Yanlızlık Allah a mahsusdur. Sıkıntılar paylaştıkça azalır. Biz çölyaklılar bir aileyiz.
      Ben aynı zamanda Facebook da ÇÖLYAKLILAR DAYANIŞMA GRUBU adında bir sayfa açtım. İstersen oraya katılabilirsin. Sayfanın en altında Facebook daki Vildanın Glutensiz Mutfağına girip oradanda bulabilirsin. Orada grubun sayfasını paylaştım.
      Grubumuz gün geçtikce artıyor. Hepimiz orada bilgi paylaşımında bulunuyor ve birbirimize destek oluyoruz. Katılmak istersen senide bekleriz. Esenkal. :)

      Sil
  13. vildan hanim facebook hesabim yok, calistigim icin. firsatim olmuyor, ama cok iyi fikir sag olun. en kisa zamanda acicam, sag olun, eksik olmayin...

    YanıtlaSil
  14. gercekten nefis görünüyo elinize saglik..

    YanıtlaSil
  15. ay cok güzelmis bu bide yapimi kolay yumurtaya bulayip yagda kizartsak olurmu..bir erzrumlu olarak kadayif dolmasi gibi yani...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın? Bence de çok güzel olur. Deneyince bildirin lütfen..

      Sil
  16. bunu bende yaptim yaptim kadayif dolmasi gibi ama olmadi tekrar denicem...

    YanıtlaSil
  17. bunun üzerine yumurta sarisini bol sürün tadi daha güzel olyor....benceeeee

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Vildan Hanim,
    Kadayifiniz cok lezzetli gozukuyor ellerinize saglik:)
    Bende rice noodle'i kullaniyorum ama kadayif denememistim.Ben kunefe yapiyorum tavada ayni sizin gibi biraz kaynatiyorum,cok lezzetli oluyor o da tavsiye ederim.Bende en yakin zmnda bu tarifi deniycem ins.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinize sağlık, mutlaka çok güzel oluyordur. Sizin gibi yapan arkadaşlar var. Ben de en kısa zamanda deneyeceğim. Ah şu kilo problemi de olmasa.:(((

      Sil
  19. Merhaba vildan hanim, öncelikle cok tesekkur ederim glutensiz paylasimlar icin. Ben cok faydalaniyorum sizin tariflerinizden. Bayram icin baklava yaptik sizin tarifinize gore cok guzel oldu, cok begendik. İyi bayramlar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkür ederim. Afiyet olsun canım.:)

      Sil
  20. Vildan hanim merhabalar. Sinangil karabugdayli glutensi undan yufka yapiyorum. Cok da guzel oluyor. Tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...