21 Eylül 2010 Salı

GLUTENSİZ YUFKA




MALZEMELER
- 1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
- 2 ÇAY KAŞIĞI XANTHAM GUM
- 1 YUMURTA
- 1 TATLI KAŞIĞI SİRKE
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- ALDIĞI KADAR SU
YAPILIŞI
ÖNCE KURU MALZEMELERİMİZİ SIRAYLA KABIMIZA KOYUYORUZ. GLUTENSİZ UN, PİRİNÇ UNU, , XANTHAM GUM VE TUZ
ORTASINI AÇIP İÇİNE 1 YUMURTA , 1 KAŞIK SİRKE VE SUYUNU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDEREK YOĞURUYORUZ.
KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİNCEYE KADAR YOĞURUN.
HAMURUMUZUN ÜZERİNİ ÖRTÜP 10 DAKİKA DİNLENDİRİN.
DİNLENEN HAMURUMUZU ALIP ROLU YAPARAK 3 PARÇAYA BÖLÜYORUZ.
HER BİR PARÇA 1 YUFKA OLACAK ŞEKİLDE TEK TEK AÇIYORUZ.
YUFKALARIMIZI AÇARKEN ALTINI VE ÜSTÜNÜ GLUTENSİZ UNLA VEYA NİŞASTA İLE BOLCA UNLAYALIM. BÖYLECE DAHA RAHAT AÇARIZ.
YUFKALARINIZ HAZIR. İSTEDİĞİNİZ MALZEME VE ŞEKİLDE BÖREKLER YAPABİLİRSİNİZ
AFİYET OLSUN.

12 yorum:

  1. bu yufka haşlanıp yufka olur mu? birde bizde soya unu yok. soya unu olmadan kıvam tutar mı? nasıl ayarlayabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haşlamak demekle ne kasteddiğini tam anlayamadım. Su böreği şeklinde kullanmak istiyorsan olmaz.
      Soya unu olmadan da olur. Nohut yada patates unuda olabilir. Hiçbiri yoksa da olur. Yanlız hamuru çok iyi yoğuracaksın. Kolay gelsin. :)

      Sil
  2. Sevgili Vildan Hanım, bloğunuzu uzun süredir takip ediyorum. Birçok tarifinizi denedim ve çok iyi sonuçlar aldım. Paylaşımınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Oğlum otizmli, biz de kazein ve gluten diyeti uyguluyoruz. Ayrıca hazır gıdalar-market ürünleri kullanmıyoruz. Bu bağlamda, tarifleriniz benim uzun süredir kurtarıcım olmuş durumda. Size sormak istediğim konu ise: gluten diyetinde tahmin edeceğiniz üzere en zorlandığımız şey ekmek. Anlaştığım bir taş fırın var, fırına verebileceğim pide-lavaş ekmek tarifleriniz varsa paylaşabilir misiniz?
    Teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
    Semra Yeşilyurt- izmir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, Güzel dileklerin için teşekkürler..:)
      Glutensiz pide ve bazlama gibi tariflerimi sağdaki sütunda etiketler bölümünden bulabilirsin. Birde İzmirde yaşıyorsan glutensiz ekmek çıkaran firma var.
      Ege Glutensiz Ekmek Ve Gıda Ürünleri
      Ege Glutensiz Ekmek ve Gıda Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. İzmir Ege Sanayi Sitesi'nde faaliyete geçmiştir.
      Glutensiz ekmeğin tanesi 3.50 tl. olup korgoyla gönderilmekte. Sipariş için tel: 0 232 376 51 51

      Sil
  3. bende glutensiz yasamaya sizden güc alarak, devam ediyorum. vildan hanim cok sagolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizler özel insanlarız. Merak etmeyin zamanla alışılıyor ve yaşam biçimi haline geliyor. Glutensizde herşeyi yapabiliyoruz. Neden zor olsun ki? Her zaman yanınızdayım. Biz büyük bir aileyiz..:)

      Sil
  4. Glutensiz kakao olarak hangi marka kullaniyorsunuz.gül

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gül, kakao Mabel marka kullanıyorum. Bulamazsan Nestle de olur.

      Sil
  5. Vildan hn merhaba, tarifleriniz çok güzel ve faydalı bende kızım için deniyorum. Soya unu hangi marka kullanıyorsunuz zira listede yok!! aslı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, teşekkürler haklısın, şu an onay veren firma yok. Tarifden kaldırdım, soya unu kullanmadan da olur. Ben şu an kullanmadan yapıyorum. Kolay gelsin..:)

      Sil
  6. Vildan hanim bi sorum var şu Xantham unu nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bloğun ana sayfasında sağ tarafda etiketler bölümünde xantham gum hakkında yazımı bulabilirsiniz.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...