
MALZEMELER
- 1 ADET BÜYÜKÇE YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
- 200 GR İNCE ÇEKİLMİŞ FINDIK
- 1 PAKET VANİLYA
YAPILIŞI
BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRMA KABINDA ELİMİZLE KARIŞTIRIYORUZ. HAMUR HALİNE GETİRİYORUZ. HAMURDAN CEVİZDEN KÜÇÜK PARÇALAR KOPARIP YUVARLAYARAK YASSILAŞTIRIYORUZ. (ELİMİZE YAPIŞMAMASI İÇİN GEREKTİKÇE ELİMİZİ ISLIYORUZ)
YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE ARALIKLI DİZİYORUZ.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE 10-15 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
KURABİYELER FIRINDAN İLK ÇIKTIĞINDA YUMUŞAK GİBİ OLUYOR, SONRA SERTLEŞİYORLAR
SICAKKEN KURABİYELERİ İKİŞERLİ BİRBİRİNE BASTIRARAK YAPIŞTIRABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Vildan Hanim Merhabalar,
YanıtlaSilYine ben, Sevil :)
Adinda badem geciyor diye degil ama findik yerine badem, pudra sekeri yerine kahverengi seker, vanilya tozu yerine sivi vanilya koysam olur mu. Olur derseniz, olcu miktarlari ayni mi olmali?
Sevgiler...
Olur tabii. fındık yerine aynı ölçüde badem kullanabilirsin. Pudra şekeri toz şekerin ince çekilmiş halidir. Kahverengi şekeride makinada çekip pudra şekeri haline getirirsen olur. Sıvı vanilya ölçüsüde 1 çay kaşığı olmalı. Sevgiler..:))
Sil