6 Temmuz 2010 Salı

GLUTENSİZ AKITMA


MALZEMELER
- 1 BARDAK SİNANGİL GLUTENSİZ UN
- 1 BARDAK PİRİNÇ UNU
- YARIM BARDAK MISIRUNU
- YARIM PAKET DR OETKER KURU MAYA
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
-1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
- 2,5 SU BARDAĞI ILIK SÜT
YAPILIŞI
UNLARIMIZI ELEYEREK KABIMIZA KOYALIM. ORTASINI ÇUKURLAŞTIRALIM. MAYAMIZI, ILIK SÜTÜMÜZÜ, SIVIYAĞIMIZI, ŞEKER VE TUZUMUZU İLAVE EDEREK MİKSER İLE ÇIRPALIM. KEK KIVAMINDA BİR HAMUR OLACAK.
HAMURUMUZU ÜZERİNİ ÖRTEREK 1 SAAT BEKLETELİM. 1 SAAT SONUNDA HAMURUMUZ GÖZ GÖZ KABARACAK. KABARAN HAMURU KAŞIKLA KARIŞTIRALIM.
TEFLON TAVAMIZI BİRAZ YAĞLAYALIM. HAMURUMUZDAN KEPÇE YARDIMIYLA TAVAYA DÖKÜP ÜZERİNİ DÜZELTELİM. KREP GİBİ ARKALI ÖNLÜ PİŞİRİLECEK.
HAMUR MAYALI OLDUĞU İÇİN PİŞERKEN ÜZERİ GÖZ GÖZ OLUP KABARACAK.
KREPTEN FARKI İSE DAHA YUMUŞAK VE SÜNGERİMSİ YAPISI. PANKEK GİBİ KÜÇÜK KÜÇÜK YAPABİLİRSİNİZ. SAKLAMA KABINDA YUMUŞAK OLARAK SAKLAYABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok memnun olduk. Teşekkürederiz..

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim. Asıl ben teşekkür ederim sayfamı ziyaret ettiğiniz için. Her zaman beklerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...