6 Temmuz 2010 Salı

GLUTENSİZ TAVA EKMEĞİ





AŞAĞIDAKİ MALZEMELERİ AKITMA YAPMAK İÇİN KULLANDIM. MAYALANMA SONRASI TAVA EKMEĞİ YAPMAK İSTEDİM.  MAYALANDIKTAN SONRA GLUTENSİZ UN İLAVESİ İLE EKMEK YAPTIM. ÇOK GÜZEL YUMUŞACIK BİR EKMEK OLDU. TARİFİNİ VERİYORUM SİZDE DENEYİN DERİM.
MALZEMELER
- 1 BARDAK SİNANGİL GLUTENSİZ UN
- 1 BARDAK PİRİNÇ UNU
- YARIM BARDAK MISIRUNU
- YARIM PAKET DR OETKER KURU MAYA
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
-1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
- 2,5 SU BARDAĞI ILIK SÜT
- ALDIĞI KADAR SİNANGİL GLUTENSİZ UN
YAPILIŞI
UNLARIMIZI ELEYEREK KABIMIZA KOYALIM. ORTASINI ÇUKURLAŞTIRALIM. MAYAMIZI, ILIK SÜTÜMÜZÜ, SIVIYAĞIMIZI, ŞEKER VE TUZUMUZU İLAVE EDEREK MİKSER İLE ÇIRPALIM. KEK KIVAMINDA BİR HAMUR OLACAK.
HAMURUMUZU ÜZERİNİ ÖRTEREK 1 SAAT BEKLETELİM. 1 SAAT SONUNDA HAMURUMUZ GÖZ GÖZ KABARACAK. KABARAN HAMURUMUZA AZAR AZAR GLUTENSİZ UN İLAVE EDİYORUZ. KAŞIK YARDIMIYLA HAMURUMUZU KARIŞTIRIYORUZ.
AŞAĞI YUKARI 2 BARDAK KADAR UN ALACAKTIR. KIVAMA GELEN HAMURUMUZU KAŞIK YARDIMI İLE TEZGAHA İNDİRELİM. ÇOK YUMUŞAK BİR HAMUR OLACAK. YANIMIZA UN TASINI ALALIM ELİMİZİ UNLAYARAK EKMEĞİMİZİ YUVARLAK FORMA GETİRELİM.
UNLU ELLERİMİZLE ALDIĞIMIZ HAMURU TEFLON TAVAMIZA YERLEŞTİRELİM. OCAĞIN ÜSTÜNE KOYUP ÇOK KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM.
EKMEK YUMUŞAK OLDUĞUNDAN ALT ÜST EDERKEN TAVADAN EKMEK TAHTASINA ALIP ÖYLE ALT ÜST ETTİM. PİŞERKEN İSTEĞE BAĞLI TAVAYI YAĞLAYABİLİRSİNİZ.
PİŞEN EKMEĞİ HAVLUNUN ÜSTÜNE ALDIM. YUMUŞAMASI İÇİN ÜSTÜNE VE ALTINA BİRAZ SU SERPELEDİM. TEKRAR HAVLUYA SARIP TORBAYA KOYDUM.
DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
GECEDEN MAYALARSANIZ SABAH UN İLAVESİYLE SICACIK EKMEĞİNİZİ YAPABİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...