18 Aralık 2015 Cuma

GLUTENSİZ ÇOKOPRENS





Glutensiz bisküvilerimizi yaptık. Tarif için buradan tıklayın. Glutensiz bisküvi 
Eeeee bisküvilerimiz varsa  çokoprensleri de çok rahat yapabiliriz değil mi?
İki bisküvi arasına Nutella sürüp yapıştırıyoruz. İşte bu kadarrr. Sanırım bu en kısa tarifim oldu..:))))


Neyse bahaneyle küçük bilgiler vereyim. Karbonatla ilgili aldığım en sık soru " acılık vermez mi?" oluyor. Acılık vermemesi için asitik bir maddeyle tepkimeye girmesi gerekiyor. Bunun için en bilindik olanlar, sirke, limon, yoğurt, meyva suları dır.
Bu bilinenlerin yanı sıra bal da vardır. Bisküvi tarifimizde karbonatla balı ısıtarak köpürtüyor ve tepkimeye sokuyoruz. Bu şekilde karbonatın kabartıcı özelliği ortaya çıkıyor.
Birde çokoprensleri hazırladıktan sonra buzdolabında saklayın ve servisden 15 dakika önce çıkartın.

Afiyet olsun..:)))))









2 yorum:

  1. Şeker seni yenicem! yemiyorum ama dayanamıyorummmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker ölçüsüyle oynayarak ve az miktarda tüketerek yiyebilirsin bence.:)

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...