Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba..:)))))
Merak etmeyin elimden geldiğince tariflerimi yayınlamaya çalışacağım.
Öncelikle istek alan bir tarifimiz Halka tatlısı... Çocukluğumun tatlısıdır. Eskiden çok severdim okul çıkışları dışarda satılanlardan alır zevkle yerdim. Tabiii evdekilerin kızmalarını umursamazdım. Sevdiğim bir şey olduğunda yer, mekan önemli değil her yerden her şeyi yerdim. Şu andaki halimin tam zıddı yani. Şimdiyse dışardan zaten kolay kolay hiçbir şey yemiyorum. Mecbur kaldığımda ise herşeyi sorguluyorum. Tüm çölyaklılar gibi..:)
Bende ilk defa evde yaptım. Bunca zaman boşuna beklemişim... Şiddetle tavsiye ederim, çok kolay ve hemen oluyor. Sadece vereceğim ipuçlarına uyun derim. Malzemeler ve miktarlarına lütfen sadık kalın. Sonra Vildan abla benimki neden olmadı? Benimkiler yumuşak oldu. ben sadece sinangil un kullanmıştım vs. dinlemem. :))
Birde siz sormadan ben söyleyeyeim. Kıtır kıtır bir halka tatlısı oluyor ve yumuşamıyor. Benim tabakta ertesi güne kalan bir kaç tane baktım hala gevrek ve yumuşamamış.
MALZEMELER
* 1/2 ( yarım) su bardağı golda irmik
* 1 su bardağı golda un
* 1 adet yumurta
* 1 türk kahve fincanı süt
* 1 türk kahve fincanı yoğurt
* 1 türk kahve fincanı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
KIZARTMAK İÇİN
Sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
KIZARTMAK İÇİN
Sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir.
İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu mikserle karıştırılır.
Bu karşım sıkma tormasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır.
Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.
Bu kadar basit aslında. İpuçlarına gelince; Hamurları soğuk yağa sıkıp öyle ateşe koyun ve kızartın. Bakınız alttaki resim.
Birde kabartma tozunu koyduktan sonra üzerine 3 damla limon sıkın.
İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu mikserle karıştırılır.
Bu karşım sıkma tormasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır.
Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.
Bu kadar basit aslında. İpuçlarına gelince; Hamurları soğuk yağa sıkıp öyle ateşe koyun ve kızartın. Bakınız alttaki resim.
Birde kabartma tozunu koyduktan sonra üzerine 3 damla limon sıkın.
nişanlıma yapıcam teşekkür ederim :)
YanıtlaSilHarika oldu sagolun yeni tariflerinizi bekliyoruz... Gulsum
YanıtlaSilHer zaman yapiyorum cok guzel bir tarif tesekkur ederim tariflerinizi hemen hemen hepsini yapiyorum yeni tarifler bekliyoruz....
YanıtlaSil