9 Mayıs 2015 Cumartesi

ÇİLEKLİ PASTA





Efendim, öncelikle tüm çölyaklı kardeşlerimin Dünya Çölyaklılar Günü nü kutlarım. Her ne kadar ülkemizde çoooook yol almamız gerekse de bu günlere gelmemizde katkıları olan herkese tüm içtenliğimle teşekkür ediyorum.
Özellikle dernek çalışanları arkadaşlarım, biliyorum ki hepsi bu işleri özveriyle yapıyorlar. Teker teker teşekkür ediyorum.
Bulundukları illerde dernekleri olan arkadaşlar lütfen derneklerinize sahip çıkın. Emin olun, birşeyler yapılacaksa bu sizlerin gücüyle olacaktır.
Dileğim, tüm çölyak kardeşlerimin istediği ürünü bulabilmesi ve alabilme gücünün olmasıdır.
Yarın anneler günü, bu vesileyle de tüm annelerin özellikle çölyaklı çocuklarımızın annelerinin anneler gününü kutluyorum.
Sevgiyle kalın..:)))



MALZEMELER

* 3 Yumurta
* Yarım su bardağı toz şeker
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* Yarım çay bardağı portakal suyu
* Yarım paket vanilya
* 1 paket karbonat
* 1 Yemek kaşığı pirinçunu
* 1 su bardağı glutensiz un ( Metvak, Sinangil, İHE olur)

ARA KREMASI İÇİN

* 1,5 Su bardağı süt
* 3 Yemek kaşığı toz şeker
* 1,5 Yemek kaşığı glutensiz un
* Yarım paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı tereyağ

ÜZERİ İÇİN

* 500 gr Çilek
* 1 paket tart jölesi

YAPILIŞI

Pandispanya hamuru için, yumurtalar ve toz şeker mikserle çırpılır.
Sıvıyağ eklenerek çırpmaya devam edilir.
Unlar ve vanilya elenerek eklenir.
Üzerine karbonat ve yarım çay bardağı portakal suyu dökülür.
Karbonat köpürecektir, bırakın köpürsün. Tekrar mikserle çırpılarak hamur tamamlanır.
Kelepçeli kalıbımızı alıyoruz ve altına yağlı kağıt seriyoruz. Yağlı kağıdın üzerini tekrar margarin ile yağlıyoruz ki pişince kolay çıksın.
Hamuru kalıba döküp, kaşıkla güzelce yayıyoruz. Kalıbın kenarlarını yağlamayın, hamur tutunarak yükselsin.
Şimdi 170 derecede ısıtılan fırına sürelim. 25-30 dakikada pişecektir.
Kürdan yada bıçakla pişme testi yapabilirsiniz.
Fırından çıkan pandispanya soğurken ara kremamızı yapalım.

Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzeme ocakta pişirilir. Göz göz olunca ateşten alıp vanilya ve tereyağ ekleyip mikserle çırpıyoruz. Bu kadar, ara krema hazır.

Şimdi soğuyan pandipanyamızı ikiye bölelim. Bir parçasını tekrar kalıba koyalım ve üzerini şekerli su ile ıslatalım. Benim çilek reçelim vardı, biraz sulandırıp onu kullandım. Varsa sizde yapabilirsiniz.
Hazırladığımız kremayı pandispanyanın üzerine dökelim ve biraz yayalım.( Bu aşamada çikolata parçaları, kuruyemiş serpebilirsiniz)  Üzerine diğer parçayı da koyup biraz bastıralım krema yayılsın.

Çilekleri dizme zamanı. Ortadan ikiye böldüğümüz çilekleri üzerini tamamen kapatacak şekilde diziyoruz.

Görüntü çok güzel oldu ama çileklerin kararmaması için üzerine tart jölesi hazırlamamız lazım.

Hazır satılan tart jölesini tarifine göre hazırlayıp kaşıkla çileklerin üzerine döküyoruz.

Pasta tamam, jöle sertleştikten sonra kalıptan çıkarabilirsiniz.

Servis seklini ve sunumu size bırakıyorum. Ben üzerine çikolata sosu dökerek sunuma hazırladım.

Afiyet Olsun..:))))





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...