MALZEMELER
* 1yumurta
* 2 yemek kaşığı şeker
* 1 su bardağı süt
* yarım paket kabartma tozu
* yarım paket vanilya
* 1 su bardağı pirinç unu
KREMASI İÇİN
* 100 ml. yarım paket krema
* 2 yemek kaşığı bal
YAPILIŞI
Pankek malzemelerinin hepsini bir kapta mikserle çırpıyoruz. Isıttığımız teflon tavaya bir yemek kaşığı ile dökerek arkalı önlü pişiriyoruz.
Pişirdiğimiz pankekleri soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
İçinin kreması için krema ve bal mikserle koyulaşıncaya kadar çırpılacak. Çırpıldıkça haçmi artarak Şanti kıvamına gelecek. Buzdolabında bir yarım saat dinlendirirsek daha kıvamlı olacaktır.
Pankeklerimiz soğudu, krema da buzdolabında kıvamını aldı. Şimdi süt burger hazırlayabiliriz.
Her bir pankekin üzerine bir tatlı kaşığı krema koyup üzerine diğer pankeki kapatıyor ve üzerinden bastırıyoruz.
Süt burgerleriniz hazır, afiyet olsun..:)
pankekleri yaparken tüm malzemeleri aynı anda mı karıştırmak gerek yoksa her zamanki gibi önce yumurta ve şekeri çırptığımız sıralamaya göre mi yapmalı acaba?
YanıtlaSilBen hepsini aynı anda çırptım.
Silkrema olarak ürünün adını vereirmisiniz veya nasıl yaptınız. Bedriye
YanıtlaSilSek, Yörsan ve Sakıpağa marka kremalar glutensizdir. Ben Sek marka kullanıyorum.
SilVildan Hn. Merhaba!Kızıma 1 ay önce çölyak teshisi kondu.internette umutsuzca pancake tarifi ararken sizin tarifinizi bulunca yaşadığım mutluluğu paylaşmak istedim.kizim 7 yaşında ve süt burgeri gördüğü zaman yüzünün alacağı ifadeyi görmek için sabırsızlanıyorum.Cok teşekkür ederim.
YanıtlaSil