27 Şubat 2015 Cuma

GLUTENSİZ ŞALGAM SUYU

 


Merhaba dostlar,

Sonunda bu da oldu. Glutensiz Şalgam suyunu yaptım. 
Şalgam suyunu çok severim. Sağlık açısından da çok faydalı bir içecek. Faydaları saymakla bitmiyor.  BURADAN tıklayarak bakabilirsiniz.
Malum şalgam suyu mayalanarak yapılan bir içecek. Hazır olanlar da bulgur veya ekmekle mayalandığından bizler için uygun değil.
Benimse evde yapmak aklıma gelmemişti. Taaa ki Instagram dan bir takipcim evde yaptığını söyleyinceye kadar. Buradan sevgili Hatice ye tekrar teşekkür ediyorum.

Yapımı çok kolay ama lezzeti şahane oldu. Tüm ev halkı tarafından test edildi ve onaylandı. Artık hazır şalgam suyu içmeyecekler..:)


MALZEMELER

* 1 kg. siyah havuç
* 1 adet şalgam
* 5 tatlı kaşığı salamuralık tuz
* 1 çay bardağı karabuğday
* 30 * 30 ebatında temiz bir tülbent
* 1 ad. 5lt. pet yada cam kavanoz.

YAPILIŞI

Şalgam ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır.
Şalgam  dilimlenir, havuçlar boyuna 4 e bölünür…
Tülbent bezin içine karabuğday bohçalanarak düğümlenir.
Tüm malzeme tuz hariç bidona doldurulur..Tuz bir miktar suyla iyice eritilir,bidona aktarılır.
Bidon ağzına kadar suyla doldurulur.Ağzı sıkıca kapatılır.
20  gün bidon kapağı  açılmayacak. Serin bir balkon köşesinde muhafaza ediniz.
20 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbentin petin içinden çıkarmanız gerekiyor.
Şişelere doldurarak şalgam suyunu soğutarak içme zamanı .
Ayrıca buzdolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz…

Afiyet olsun..:)














                 Hazırlanan şalgamın üzerine tarih atıyor ve 20 günün geçmesini bekliyorum...







8 yorum:

  1. karabuğdayın kokusu şalgama çıkıyor mu? onu koymasak olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle karabuğday kokusu olmuyor. Rahatlıkla yapabilirsin.

      Sil
  2. teşekkürler deniyorum hemen elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. bugün açtım yaptğım salgamı. süperdi mis gibi şalgam kokusunu aldım. bi dahakine nohut koyayım diyorum. ama böyle çok nefis oldu. elinize sağlık 8 yıl sonra şalgam içtim sayenizde..

    YanıtlaSil
  4. madem bir blogda yazıyorsunuz, tarif paylaşıyorsunuz, takipçileriniz var ne olur biraz daha aktif olsanız. bir tarif giriyorsunuz sonra bul bulabilirsen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, elimden geldiğince aktif olmaya çalışıyorum ama bazen olmuyor. Diğer blog yazarları gibi gün 24 saat blog hayatım yok. Günlük yaşantımın koşturmacaları içinde vaktim olmayabiliyor. Sonuçda uygun olduğum zamanlarda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Sevgiler.

      Sil
  5. gecende ilk kez yaptim ve ictik, ben de severek ictim bu sefer ilk defa. cok guzel oldu lakin ben tulbentsiz biraktim karabugdayi ve sizden farkli olarak gunde 3 defa salladim agzina tulbent sarip oyle tuttum. simdi yine yapiyorum bu sefer birinin agzini kapattim bakalim nolacak digerlerinin agzi acik...

    YanıtlaSil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...