1 Kasım 2014 Cumartesi

HAVUÇLU CEVİZLİ VE ÜZÜMLÜ MUFFİNLER


Okullar açıldı ve mevsim itibariyle kışa giriyoruz. Şimdi okuldan gelen minikler için harika muffin hazırlama zamanı. Malzemeleri çokluğu sizi korkutmasın, çok kolay ve çabuk olan bir muffin. Malzemeler besleyici ve sağlıklı. Havuç, ceviz ve kuru üzüm hepside çok leziz ve faydalı yiyecekler. Malzemeleriniz hazırsa haydi mutfağa.
Unutmuyoruz, yumurta ve sıvı malzemeler oda sıcaklığında olacak.

MALZEMELER  ( 12 adet için)

* 1Yumurta
* Yarım su bardağı tozşeker
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 2 Yemek kaşığı yoğurt
* 2 adet rendelenmiş havuç
* 1 Tatlı kaşığı karbonat
* 1 Tatlı kaşığı tarçın
* Yarım su bardağı kuru üzüm
* Yarım su bardağı kırık ceviz
* 1 Su bardağı mısır unu
* 1 Su bardağı glutensiz un

YAPILIŞI
İlk olarak yumurta ve şekeri karıştırıyoruz. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve havucu bu karışıma ekliyoruz.
Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeyi eleyip sıvı malzemenin üzerine döküyoruz. Kuru üzüm ve cevizleri de ekliyoruz. İşin püf noktası işte burada başlıyor. Muffinlerimizin klasik bir keke dönüşmemesi, yoğun ve biraz da şekilsiz olması için çok fazla karıştırmıyoruz.

Kek değil de muffin yapmak istiyorsak malzemeler çok karışmayacak yani anlayacağınız :) Oluşan katı karışımı iki kaşık yardımıyla kalıplarımıza döküyoruz.
Önceden 170 dereceye  ısıtılmış fırında 25-30 dakikada pişmiş olacaktır. Fırınların yapısından kaynaklı süre farklılıkları olabileceği için son olarak da kürdan testi uygulayıp piştiğinden emin olmamız gerekiyor.Kürdan pürüzsüz bir şekilde çıkıyorsa muffinlerimiz tam olarak pişmiştir.

Afiyet olsun..:))















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...