30 Aralık 2011 Cuma

GLUTENSİZ PASTAHANE KURABİYESİ





Pastahanelerde glutensiz kurabiye henüz bulunmuyor. AMA bu demek değil ki bizler yiyemeyiz. Evde pekala glutensiz pastahane kurabiyenizi yapabilirsiniz. Kıyır kıyır ve ağızda harika bir tat bırakan kurabiye. Hemen deneyin derim. İsterseniz hemen çayın yanında, isterseniz çantanızda taşıyıp istediğiniz yerde tüketin. Bendeniz telefon konuşmam yüzünden nerdeyse yakıyordum kurabiyelerimi. Aman siz dikkat edin fırından gözünüzü ayırmayın. İstediğiniz renge geldiğinde hemen fırından alın. Gelelim tarifine.....



MALZEMELER

- 125 gr tereyağ yada margarin
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 3 su bardağı  BEZGLUTEN glutensiz un
- susam, çörekotu


YAPILIŞI

- Yumurtanın sarısı, susam ve çörekotu haricindeki tüm malzemeleri karıştırıyoruz. 
- Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek fazla sert olmayan bir hamur elde ediyoruz. 
- İsterseniz benim gibi kalıplarla yada elinizle istediğiniz şekilde kurabiyeler yapın.
- Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını fırçayla sürüyoruz.
- Kurabiyelerin üzerine susam ve çörekotu serperek 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz.

Mis gibi kokan pastahane kurabiyeleriniz hazır. Afiyet olsun..:)

** Daha parlak bir görünüm için, üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip çırpın..








6 yorum:

  1. Merhaba Vildan Hanım, kurabiyenize biraz ekleme yaparak pişirdim, şöyleki içerisine biraz peynir, dereotu, kırmızı toz ve pul biber ve üstüne süreceğimiz yumurtanın beyaz kısmını,bir de un olarak İHEnin glutensiz unu yanında biraz ince çekilmiş mısır unu, bir de kek unu kattım. Poğaca kıvamında birşey oldu. Eşim çok beğendi, daha önce de buna benzer birşey yapmıştım, iş yerinde atıştırmalık olarak tüketmişti:) Anlayacağınız üzere eşim çölyak,ama inanın tadına baktım valla ne diyeyim ellerimize sağlık çok nefis bir lezzet:) Tarifleriniz ve bu güzel uğraşınız için teşekkürler, iyi günlerde kalınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım,
      Çok sevindim, ellerine sağlık. Benim tariflerimde böyle denemeler sonucu oluşuyor. Başarılı olanları yayınlıyorum. Glutensiz unlarla da çok güzel lezzetler elde ediliyor.
      Yılmamak denemek lazım. Sonuçda eliniz alışacak ve harika lezzetler yaratacaksınız.
      Haklısın, bazen öylesine lezzetli oluyorki çölyak olmayanlardan bana kalmıyor.:))
      Esenkal...

      Sil
  2. Harika kurabiyeler oldular, mahlepsiz denememe ragmen. Tesekkurler Vildan hanim..

    YanıtlaSil
  3. bir çölyak hastası olarak en kısa zman da ben de deneyeceğim.. tşkler

    YanıtlaSil
  4. damla çikolatanın markası önemlimi mabel gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, çapraz bulaşma riskinden dolayı onay veren markaları öneriyorum.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...