10 Ocak 2012 Salı

ÇİKOLATALI PUDİNG



Tarif lezzet dergisinden.  Görür görmez yapmalıyım dedim. Çikolatalı tarifler beni her zaman mest eder. Üstelik glutensiz. Denenmez de ne yapılır. Bazı ufak tefek değişikliklerle vildanın çikolatalı pudingi oluşur. Malzemeler evde varsa hiç problem yok. Derhal mutfağa girilir ve yapılır.
      Sonuç enfessss... Şiddetle tavsiye edilir...
     

MALZEMELER

- 750 ml. süt
- 2 yumurta 
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 100 gr. toz şeker. ( Bir su bardağından iki parmak eksik)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- 150 gr bitter çikolata  (Elit çikolata glutensiz)
- 200 ml. krema ( Sek marka glutensiz)


YAPILIŞI


Süt, yumurta , şeker, nişasta, tereyağ ve vanilyayı tencereye alıp çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz.. Ateşe koyup kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan alıp tarçın ve çikolata ekliyoruz. Çikolata eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Mikseri en yüksek ayara getirip 3 dakika çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.


Ayrı bir kapta kremayı katılaşıncaya kadar çırpıyoruz ve azar azar pudinge ekleyerek  karıştırıyoruz. Karışımı kaselere paylaştırıp en az 3 saat buzdolabında soğutuyoruz. Üzerine rendelenmiş çikolata serpiştirip süsleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun..



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...