30 Aralık 2011 Cuma

LORLU KURABİYE







Merhaba dostlar, kısa bir aradan sonra tariflere tam gaz devam... Bezgluten unu alan ve benden tarif isteyen arkadaşlar için bir iki tarif daha vereceğim. Bezgluten glutensiz unu merak eden arkadaşlar  BURADAN bulabilirler. 
 Orjinal tarifinde damla sakızı ile yapılıyor. Evde damla sakızı olmayınca ben değiştirerek portakal kabuğu rendeledim. Malum mevsim portakal mevsimi ve ben kokusunu çok severim. Siz isterseniz portakal kabuğu yerine 2 küçük damla sakızını döverek kullanabilirsiniz. Kolay gelsin..

MALZEMELER

- 125 gr tatlı lor
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 kase susam
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı BEZGLUTEN glutensiz un

YAPILIŞI

- Geniş bir kaseye lor, şeker, zeytinyağı ve yumurtanın sarısını alıyoruz. Elle karıştırarak birbirine yediriyoruz. 
- Damla sakızını döverek yada portakal kabuğu rendesini ilave ediyoruz.
- Karbonat ve limon suyunu ekliyoruz.
- Bu aşamada unu yavaş yavaş ekliyoruz. Gerekirse un ekliyebiliriz.
- Ayırdığımız yumurta akını biraz çırpıyoruz.
- Elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
- Önce yumurta akına sonra susama batırıyoruz.
- 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet olsun..:)






1 yorum:

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...