5 Şubat 2017 Pazar

ÇİKOLATALI TART







Tarif isteyenlere geliyor 


 Malzemeler

 * 2 yumurta

 * 1 çay bardağı süt
 * 1 çay bardağı sıvıyağ

 * 1 çay bardağı tozşeker 

 * 3 çay bardağı glutensiz un
 * 3 yemek kaşığı kakao

 * 1 paket vanilya

 * 1 paket kabartma tozu

 
Üzeri için
* 1 paket sıvı krema 200 ml (sek marka)
* 80 gr beyaz çikolata

 * 80 gr bitter çikolata 







YAPILIŞI


 Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.Sırasıyla diğer malzemeler ilave edilir.
 Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına dökülür .Ben 150 derece de 20 dakika pişirdim
 Sos hazırlamak için kremayı iki ayrı cezveye boşaltıyor ve ısıtıyoruz.Ama kaynatmıyoruz.
Çikolataları kırıp kremanın içine ilave edip karıştırıyoruz.Tamamen eridiğinde ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz.
Keki servis tabağına ters çevirip koyuyoruz.
Soğuyan kremayı kekin çukur kısmına sırayla döküyoruz. Bir kaşık beyaz, bir kaşık bitter olmak üzere. 
Arzu ettiğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz.


AFİYET OLSUN.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...