3 Temmuz 2016 Pazar

GLUTENSİZ BAKLAVA







MALZEMELER
   *  2 adet yumurta
   *  Yarım su bardağı sıvıyağ
   *  1  su bardağı süt
   *  4-5 damla limon
   *  1 paket kabartma tozu (Dr.oetker)
   *  Aldığı kadar glutensiz un (Ben metvak unla yaptım)
İçine serpmek için
   *  1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için
   *  125 gr.tereyağı
   *  1 çay bardağı zeytinyağı
Şerbet malzemeleri
    * 3 su bardağı şeker
    * 3 su bardağı su
    yarım limon(küçük boy limon)
YAPILIŞI
    Hamur malzemeleriyle ele yapışmayan bir hamur yoğurun
   20 parçaya ayırın
    Her bir bezeyi yuvarlayıp,20 dakika kadar dinlendirin
    Daha sonra merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın.Tepsiye yerleştirin.
    9 bezeye daha aynı işlemi uygulayıp tam ortaya bolca ceviz serpin.
    Diğer 10 lu  grubunu da açıp  cevizlerin üstüne yerleştirin.
    ister baklava dilimi,ister kare şeklinde kesip eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını baklavanın üzerine gezdirin.
    Önce 200 derecelik fırın ısısında, kızarmaya başladıktan sonrada 160 derecede kızarana kadar pişirin.
    Baklava soğuduktan sonra kaynar şerbeti üzerine dökün.
    En az 4 saat bekleyen baklavamız servise hazır.


NOT: Glutensiz un olarak sinangil ve İhe unu da kullanabilirsiniz. Yoğrulan bir hamur olduğundan un ölçüsü vermedim. Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırın sonra kaşıkla yavaş yavaş ekleyerek hamuru oluşturun. Ele yapışmayan bir hale gelip toparlandığında tamamdır. Açarken de nişasta değil sinangil kullandım.

Kolay gelsin..:)


                                                 Şerbetlenmeye hazır..:)










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...