24 Eylül 2014 Çarşamba

Çalışan Kadınlar için Hızlı Banyo Temizliğinin İpuçları!

Çalışan kadınların hayatlarında en önemsedikleri şey sanırım “zaman”. İş, trafik ve hayat koşturmacası arasında yapmanız gereken bir dolu iş varken çalışan bir kadın olmak birçok ek görevi de beraberinde getiriyor.


Çalışan bir kadınsanız evin temizliğinden, yemekten, arkadaş ve aile iletişiminden, evcil hayvan besliyorsanız onun sorumluluğundan, bir de evliyseniz çocuğunuzun bakımından sorumlusunuzdur.


İşte tüm bu sorumluluklarımızla hayatı kolaylaştıran ürünler baş tacı edilir, kendisi gibi zamanla yarışan tanıdıklara direkt tavsiye edilir.




Yukarıdaki anlattığım tabloda ise ben, kedisi “Pekmez” ile yaşayan, tüy sorunlarıyla uğraşan, eve geldiğinde hızlıca kendisine yemek hazırlarken neredeyse her akşam evin temizliği ile de ilgilenmek zorunda olan bir blogger ve aynı zamanda medya sektöründe aktif çalışan biriyim.


Zaman sıkıntımız var derken sözü çok mu uzattım acaba? :)


O halde ben direkt yeni bulduğum bir ürünü sizinle paylaşıyorum. Domestos yepyeni bir kolaylık sunan 7’li püskürtme sistemli ürün çıkartmış. Markette her yeni çıkan ürünü en az bir kez meraktan deneyen biri olarak, ürün bitmeden diğer versiyonunu da satın aldım.




Öncelikle ürün kullanıldığı an itibariyle temizlik hissini de anında yanında getiriyor. Domestos’un en son yeniliği olan bu ürün kapağında bulunan 7 ölümcül delik ile ürünün çok daha geniş bir alana kolaylıkla yayılmasını sağlıyor. Böylece 7 farklı noktaya anında ulaşan bu formülle özellikle banyo ve tuvalet temizlikleriniz daha hızlı ve kolay hale geliyor. Kısaca bu ürün mikropları saklandıkları yerlerde bulup öldürüyor. 


"Peki kokusu nasıl?" diye akıllarda soru varsa, kesinlikle çamaşır suyunun rahatsız eden keskinliği olmayıp, aksine kıvamı ve kokusu ile de beğenimi kazanmıştır.


Diyeceğim o ki; siz uğraşmayın, Domestos sizin yerinize 7 farklı noktaya yayılarak evinizdeki ulaşılması güç yerleri tertemiz yapsın.


İçerik: www.e-gunlugum.com




Bir boomads advertorial içeriğidir.

18 Eylül 2014 Perşembe

GLUTENSİZ - MAYASIZ VE YUMURTASIZ BİR EKMEK


Merhabalar efendim,
Uzun aralar vererek yazdığım yazılardan birine başlıyorum. Bu sene oldukça yoğun geçti. Durumu benim gibi olanlar daha iyi anlarlar sanırım. Bazen günler ve saatler o kadar çabuk geçiyor ki yetişebilene aşkolsun.
Geçen zamana inat açığı kapatmak için elimden geleni yapacağım.
Öncelikle bana gelen soru ve istekler doğrultusunda yeni ekmek denememi paylaşıyorum. Glutensiz, mayasız ve yumurtasız bir ekmek. Neden?
Günümüzde çölyak gibi birde gıda intoleransı denen hassas bir rahatsızlık çıktı.
Nedir bu gıda intoleransı? derseniz buyrun, GIDA İNTOLERANSI  inceleyin derim. Pek çoğumuzun maalesef bazı gıdalara intoleransımız var ama haberimiz yok. Bu nasıl anlaşılır derseniz York testi ile anlaşılıyor. Ben yaptırmadım ama yaptıran ve gıda intoleransı çıkanların listesinin başında da gluten var sanırım. Yani gluten artık yavaş yavaş çoğunun hayatından çıkacak. Sadece gluten değil elbet maya, yumurta, süt  bunlar başı çekenler.
Gelelim nedene, biz çölyaklılar sadece gluteni hayatımızdan çıkardık. Gıda intoleransı olanlar  gluten, maya ve yumurta gibi besinleride tüketmemek zorunda.
 Bu yüzden bu tarifim istek üzerine, gluten, maya ve yumurta intoleransı olan 15 yaşındaki kızımız için.
Sonuç mükemmel, ben çok beğendim. Mayasız ve yumurtasız olmasına rağmen yumuşaçık ve harika dokulu bir ekmek. Resimden de dokusunu görebilirsiniz. Çok da kolay. Hemen deneyin derim pişman olmazsınız.
Tarife geçelim.

MALZEMELER

* 3 Su bardağı Söke glutensizun
* 1 Su bardağı ayran ( su bardağına 4 kaşık yoğurt koyup üzerini su ile tamamladım )
* 1 Su bardağı ılık su
* 2 Paket karbonat ( 10 gr. yada 1 yemek kaşığı)
* 4-5 damla limon

YAPILIŞI

Unumuzu karıştırma kabımıza koyuyoruz. Ortasını açıyoruz ve karbonatı döküyoruz. Karbonatın üzerine 4-5 damla limon sıkıyoruz. Karbonat köpürmeye başlayacaktır. 
Bu arada  kabımızın kenarına ılık suyumuzu ve ayranımızı döküyoruz.
Elimizle yada kaşıkla biraz karıştıralım. Daha sonra mikserle güzelce karıştırıyoruz.
Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz koyu ele yapışan bir hamur olacaktır.
Pişirme kabımızın içine yağlı kağıt koyalım ve biraz yağlayalım. ( kolay çıkması için)
Hamuru kaba bırakalım. Sonrasında elimizi ıslatıp üzerini düzeltelim. İsteğe bağlı üzerine çörek otu ve susam serpebilirsiniz. Üzerine bıçakla bir yada iki çizik atıp temiz bir örtüyle kapatalım.
Mayalı bir hamur değil ama 20 dakika kadar bekletirsek hamur dinlenir ve kabarmaya hazır hale gelir.
Önceden ısıttığımız fırında 175 derecede 40 45 dakikada pişiriyoruz.
Sonuç yumuşacık ve lezzetli bir ekmek.
Afiyet olsun.












LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...